Ce este un aparat foto DSLR

Te-ai intrebat vreodata ce poate face si cum se caracterizeaza un aparat foto DSLR? Ai vazut fotografii realizate de alti prieteni si ai impresia ca ale tale nu arata la fel de “artistic”? Este foarte posibil ca acele imagini sa fie preluate cu alti parametri decat modul auto pe care il folosesti tu sau poate sunt facute cu o camera profesionala. Daca vrei si tu sa cumperi un model performant, atunci trebuie sa achizitionezi un DSLR, denumire rezultata din prescurtarea titulaturii Digital Single Lens Reflex Camera.

Asadar, dupa ce ai eliminat din schema camerele in model compact, bridge-urile si produsele din gama mirrorless, ai un punct de plecare pentru cautarile tale. Totusi, daca iti lipsesc cunostintele, e mai bine sa detii cel putin informatiile de baza.

Ce este un DSLR?

Acest tip de camera foto a ajuns sa fie echivalent cu ideea de aparat profesional, intrucat asigura cele mai inalte performante in preluarea de imagini.

Dispozitivul este construit din doua parti principale: corpul propriu-zis si obiectivul, care este detasabil si interschimbabil.

Datorita conformatiei, multiple tipuri de obiective pot fi atasate pe rand la aceeasi camera, in functie de compatibilitate.

Meniul include o sumedenie de setari posibile si programe pentru fiecare tip de subiect; poti fotografia utilizand optiuni prestabilite(auto), insa cel mai mare merit al DSLR-urilor este ca ofera utlizatorului ocazia sa regleze personal toti parametrii de fotografiere(timp de expunere, diafragma, sensibilitate, zoom, focus etc)

 

Care sunt cele mai apreciate marci de DSLR?

Conform ultimelor statistici aparute, topul cu cele mai bune DSLR-uri din ultima vreme, indiferent de nivelul de performanta si de specializare(entry level, avansat, expert, premium etc), contine urmatoarele nume: Nikon, Pentax, Canon, iar pentru obiective, Tamron si Sigma.

Cat costa un DSLR?

Este clar ca pentru capabilitati avansate trebuie sa faci si cheltuieli pe masura.

Exista multe aparate DSLR entry level care pot fi cumparate la acelasi pret cu un bridge.

Per total, daca faci o medie, aceasta categorie de camere ocupa pozitia intai ca investitie necesara, fiind situata aproape la egalitate cu modelele mirrorless.