Cele mai importante intrebari despre epilatoarele IPL

 

Atunci cand vine vorba despre epilatoarele IPL , intrebarile utilizatorilor curg rau. Iata cateva dintre cele mai importante:

 

Merita sau nu sa investesti intr-un aparat de epilare cu IPL?

Este o intrebare pe care si-o pun majoritatea femeilor, iar acest lucru se intampla, deoarece sintagma “epilare definitiva” este inteleasa gresit. Ceea ce trebuie sa stie cititoarele este ca nu exista asa ceva, ci doar tratamente care reduc considerabil pilozitatea pe termen lung. Pe scurt, daca iti doresti rezultate excelente pentru o perioada mai mare de timp si in conditii de maxima siguranta, raspunsul este da: merita sa investesti intr-un aparat de epilare cu IPL, de aceeasi parere fiind si studiile clinice efectuate de catre medici.

 

Pe ce parte a corpului pot folosi epilatorul cu IPL?

In primul rand, trebuie sa stii ca da rezultate pe orice tip de piele si indiferent de textura firului de par. Este conceput in asa fel incat sa poata fi folosit ca un epilator traditional, adica pe picioare, pe brate, in zona axilelor si cea inghinala. Unele pareri avizate sustin ca poate fi la fel de bine utilizat si la nivelul fetei, singura conditie fiind aceea de a se evita zonele din apropierea ochilor si a buzelor. Iar cum intrebuintarea unui asemenea dispozitiv nu este deloc dureroasa, cum se intampla in cazul epilarii cu ceara sau atunci cand optezi pentru un aparat cu electroliza, nu ai nici un motiv sa nu te increzi in actualizarile clinice.

Cum se realizeaza epilarea definitiva?

Procedeul este unul cat se poate de simplu: epilatorul se fixeaza pe zona dorita, dupa care se exercita impulsul luminos. La randul ei, pielea va absorbi cantitatea de energie optica necesara, iar aceasta va fi transformata in caldura de catre pigmentul epidermei de la radacina firelor de par, impiedicandu-se cresterea ulterioara a lor. Zona ce urmeaza sa fie epilata trebuie sa fie curata si rasa cu lama, intrucat firul de par trebuie sa se vada, deci sa aiba o lungime de 1 – 2 mm.

 

Cat timp trebuie alocat unei sedinte de tratament?

Raspunsul poate varia, intrucat acest lucru depinde in mod direct de numarul zonelor pe care le vrei epilate si, in mod direct, de acestea. De pilda, pentru indepartarea firelor de par nedorite de pe un picior intreg, cu siguranta vei avea nevoie de 30 de minute, iar daca vorbim de o sedinta completa, durata se poate extinde si la 3 ore.

 

Exista efecte secundare?

Raspunul este unul negativ, atata timp cat utilizezi aparatul depilator in mod corect. Nu se recomanda insa folosirea lui pe pielea bronzata, avand in vedere ca este interzis sa te expui la soare sau sa mergi la solar doua saptamani inainte si dupa procedura.