Cum aleg o bicicleta fitness

Persoanele interesate de a-si mentine o conditie fizica buna vor apela nu numai la antrenamente in aer liber, cand anotimpul le-o permite, ci vor incerca sa compenseze pentru zilele in care nu e cu putinta sa iesi cu bicicleta sau sa faci jogging, adoptand solutia unei biciclete pentru fitness. Daca timpul liber este prea putin pentru a-ti petrece cel putin o ora pe zi in sala de fitness, trebuie sa cumperi un aparat pe care sa-l folosesti acasa. Totusi, cea mai importanta intrebare care se poate ivi este: “Cum aleg o bicicleta fitness buna?”, iar asta pentru ca nu toti avem cunostinte tehnice si specifice pentru a sti exact ce dispozitiv este mai adecvat. Te sfatuim sa urmezi 10 pasi simpli:

  1. Stabileste daca iti trebuie o bicicleta pentru mentinere in forma sau pentru slabit.
  2. Identifica ce clasa de aparate poti analiza; in cazul achizitiei pentru acasa, vom recomanda un produs din gama Home sau de tip semiprofesional.
  3. Analizeaza urmatorii parametri simpli: franarea, greutatea volantei, reglajele si programele disponibile, functiile suplimentare, dimensiunile si greutatea totala a dispozitivului.
  4. Compara mai multe produse cu parametri identici sau similari si fa o selectie de pret in functie de bugetul de care dispui.
  5. Ca regula generala, nu cumpara niciodata un aparat cu volanta mai scazuta in greutate decat limita minima de 5Kg.
  6. Este mai inspirat daca preferi o bicicleta magnetica, in detrimentul modelelor mecanice.
  7. E mai bine sa cheltui cateva fonduri in plus pe un aparat cu functii multiple, decat sa te rezumi la cel mai ieftin pe care il intalnesti.
  8. Odata ce te-ai hotarat asupra unui model, verifica discutiile de pe forumuri, ratingul acestuia si comentariile celor care la-u cumparat si utilizat deja.
  9. Daca ai posibilitatea, probeaza in magazin sau intr-o sala de fitness produsul vizat.
  10. Comanda dispozitivul ales de pe internet; costurile sunt mai ieftine online decat in orice alt magazin, livrarea se face acasa, iar daca ai nimerit un model defect il poti returna, deci nu ai nimic de pierdut.