Cum gasesc un gps ieftin si bun?

Analizand ofertele din magazine, vei observa ca exista numeroase modele lansate sub diferite marci, cu functii si caracteristici multiple. Toate acestea ti-ar putea ingreuna sarcina de a identifica un navigator de calitate la un pret rezonabil. Iti prezentam cativa itemi de care este bine sa stii cont si care sa te ajute sa raspunzi la intrebarea  „Cum sa aleg un gps auto bun:

  1. ecranul: pentru o vizualiza in detaliu traseul de urmat, este indicat sa alegi un aparat cu ecran cat mai mare. Pe piata vei gasi dispozitive cu diagonala cuprinsa intre 4 si 8 inch, avand posibilitatea de a opta pentru modelul care iti ofera utilizare cat mai comoda, fara a-ti ingreuna modul de observare a indicatiilor
  2. hardware: atunci cand esti pe fuga, ai nevoie de un navigator care sa se miste rapid si sa-ti ofere in timp util toate informatiile de care ai nevoie. De aceea, trebuie sa verifici datele cu privire la procesor si memoria RAM, ale caror valori trebuie sa fie cat mai mari. Pentru performante crescute, sunt necesare investitii substantiale. Un gps auto ieftin va oferi o memorie de cel putin 128MB si procesor de 400 Mhz, caracteristici optime pentru utilizatorii mai putin pretentiosi.
  3. hartile: acestea trebuie sa cuprinda traseele Romaniei si ale tarilor din Europa. Cele mai bune harti pentru gps auto permit actualizarea permanenta, astfel incat sa ofere date reale despre starea si caracteristicile drumurilor
  4. functii suplimentare: navigatoarele auto de ultima generatie vin la pachet cu multe alte functii utile pe parcursul calatoriei. Cele mai multe aparate sunt proiectate sa redea diverse fisiere audio, foto si audio.