Cuptor electric sau cuptor pe gaz

 

Atunci cand vrei sa achizitionezi cel mai bun cuptor electric incorporabil, trebuie nu doar sa verifici care este cel mai bun si performant model, insa si care sunt avantajele acestuia in fata celorlalte tipuri, precum cuptoarele cu gaz.

Cuptoarele electrice sunt mai eficiente, intrucat transforma mai mult din energia pe care o consuma in caldura pentru gatit (12%, spre deosebire de cele cu gaz, care utilizeaza doar 6%). In acelasi timp, gazul este mai ieftin decat curentul electric, astfel ca factura ta va fi influentata si de timpul pe care il petreci gatind.

Cand vine vorba de modul de raspandire a caldurii, aceasta trebuie sa se produca uniform, asa cum se intampla in cazul cuptoarelor electrice. In plus, acestea pot transmite caldura din doua directii, una deasupra, alta la baza. Cele cu gaz nu sunt prevazute cu ventilatoare, astfel ca riscul ca mancarea sa se arda in partea in care caldura bate mai puternic este prezent. Totodata, unui cuptor electric ii ia mai mult timp sa se incalzeasca, spre deosebire de celalalt care emite flacara imediat cum il pornesti. In plus, poti controla focul cu mai multa usurinta.

Instalarea unui item cu gaz necesita mai mult timp si o pregatire mai mare. Trebuie sa iti echipezi bucataria cu conducte, iar pentru acest lucru trebuie sa apelezi la persoane specializate. Cat despre celelalt tip, acesta nu necesita decat o priza, iar suprafetele sale sunt din ceramica, asa ca sunt mai usor de curatat si intretinut.